Träffa vårt tränarteam

Föreningen Göteborgs Konståkningsakademi startades med en uttalad ambition om att skapa en kvalitetsklubb för konståkning där det är barnen och ungdomarna som står i centrum.

Våra handplockade, unga, ambitiösa och välutbildade tränare står för ett modernt, sunt och tryggt ledarskap där varje åkare får möjlighet att utvecklas utifrån sin egna ambitionsnivå, individuella förutsättningar och mål. 

Nicolina Lundgren, Huvudtränare

Nicolina är 28 år gammal. Hon har svenska konståkningsförbundets högsta tränarutbildning- steg 4B. Nicolina ansluter till FGKA:s tränarteam säsongen 22-23

Nicolina har jobbat med åkare på alla nivåer, från nybörjare till elit inklusive åkare som medverkat på SM, Nordiska mästerskapen samt Elitseriefinalen.
Nicolina har även haft åkare i det sk Ungdomslyftet.
Nicolina har en dietistexamen med vidareutbildning inom idrottsnutrition. Hon har även läst flertalet tränarskapskurser på universitetsnivå.


Hillevi Glantz

Hillevi Glantz, 25 år och har Svenska konståkningsförbundets högsta utbildning - steg 4B.

Hillevi Glantz, är en av tränarna i Göteborgs Konståkningsakademi. Hillevi har jobbat som huvudansvarig tränare sedan säsongen 2019-2020. Hon är ursprungligen från Lidköping där hon tränade för Nelli Pylkina. Hillevi har auskulterat för internationella tränare som bl.a Shanetta Folle och arbetade under säsongen 2018-2019 tillsammans med Kamila Valievas fd tränare Stanislav Kovalev från Moskva. Hon har även varit gästtränare i Moskva och i Carolina Kostners hemklubb Eis-Club Gardena i Italien. Hillevi arbetar med alla klubbens åkare från C-nivå till elitserie- och SM-nivå och driver även lägerkonceptet LDK- TAKE OFF samt har medverkat bl.a. på VKF Skating camp och på läger i Stenungsund.

Hillevi är utbildad ekonom på Handelshögskolan i Göteborg och har en B.Sc I management och organisation och tog nyligen en masterexamen M.Sc i Health Economy and Public Health från Shalgrenska akademin.  
Elise Volmerstedt

Elna Thanasinaris

Alice Nyman

Rebecca Sandberg

Clara Aldergren