Skridskoskola ger alla en möjlighet att på ett roligt och lekfullt sätt lära sig grunderna inom skridskoåkning för att så småningom kunna fortsätta träningen i konståkning, hockey eller annan issport.
Träningen kombineras med övningar och lekar för att kunna utveckla skridskoteknik, balans och koordination på isen.
Utrustning du behöver i skridskoskolan
När barnet går på isen ska de ha hjälm, vantar samt smidiga kläder som håller dem varma.
Skridskor finns att hyra av klubben, dock i begränsat antal, så vänligen fyll i detta i anmälan om så önskas. Pris för hyra av skridskor är 450 kr per termin. Skridskor finns annars att köpa i sportbutiker. Om man vill köpa "riktiga konståkningsskridskor" finns det bra sidor på facebook där begagnade skridskor säljs, exempelvis köp och sälj konståkning, alternativt nya skridskor i konståkningsbutiker. Vår klubb har rabatt på skridskor hos Sport With Success. Hör av er till Tränarna eller Styrelsen så hjälper vi er med att välja rätt. Små lätta barn behöver inte samma skridskor som äldre större barn!
Skridskoskolan ansvaras av tränare med utbildning och kunskap inom konståkning och pedagogik. Denna person ser till att alla barn får en lärorik och rolig upplevelse i skridskoskolan.
Som stöd till ansvarig tränare finns hjälptränare som består av klubbens egna aktiva tävlingsåkare. Åkarna är på olika nivå och ålder men har alla ett intresse för tränaryrket och ser detta som en roligt och lärorikt uppgift.
Gruppindelning bestäms av ansvarig tränare för skridskoskolan och baseras på ålder och kunskapsnivå. Kunskapsnivån bestäms av Svenska Konståkningsförbundets kunskapsmärken (leomärken). All träning utgår från dessa märken och åkaren kommer testas när de är redo om så önskas.
Märkena kostar 60kr styck och kan köpas hos oss.
Grupperna är inte statiska utan kommer ändras under terminens gång för att alla ska få så mycket ut av sin träning som möjligt.
Om ditt barn tycker att skridskoskolan är rolig och vill fortsätta att träna och utvecklas erbjuder vi fortsättningsgrupper som fokuserar mer på grunderna inom konståkning. För att läsa mer om fortsättningsgrupperna följ länken nedan.